1992

Labbemåla

Naturbruk

grundas

2014

Haga Förskolor

grundas

2015

Haga Stall

& Omsorg

grundas

Förskolan Juvelen

öppnar

2016

Förskolan

Smaragden

öppnar

Smedstad Ridsportcenter

öppnar

2017

Smedstad Café & Resturang

öppnar

2018

Smedstad fritids öppnar

2019

Smedstad

får LSS-

tillstånd för

Daglig-verksamhet

2020

Smedstad

Daglig-verksamhet

öppnar

2021

Hyr

Smedstad anex

för utökning av

Daglig-verksamhet

Hagaföretagen har under åren haft olika skepnad och startade i blygsam skala 1992. Det har alltid funnits en stark önskan för oss att företagande ska vara något mer än att skapa ekonomiska värden, en önskan om att företagande även ska innebära socialt ansvar.

Vår grundsyn är att alla behövs och att alla har en plats. Vi vill att detta ska genomsyra alla våra verksamheter i allt vi arbetar med inom förskola, skola, öppen fritis, ridskola och social omsorg. Vi vill att våra verksamheter ska vara ”lite bättre för alla”.


För framförallt barn och ungdomar i vår verksamheter vill vi förmedla värdet av samarbete, vikten av att ta ansvar för sig själv, andra och det man har att förvalta. Vi vill skapa förståelse för värdet av respekt för alla människors lika värde och varandras olikheter. Vi vill sist men inte minst förmedla glädje! Det ska vara roligt och intressant att komma till våra förskolor, ridskola, öppen fritis eller daglig verksamhet för såväl barn, ungdomar och vuxna.

Vi är nu en personalgrupp om ca 50 personer som vill mer. Vi söker aktivt möjlighet att driva och utveckla någon mer förskola, gärna en grundskola, alltid en gymnasieskola. Vi åtar oss gärna uppdrag som driftentreprenör för ytterligare någon ridskola men då bara i nära samarbete med en Ridklubb. Vi vill gärna åta oss ytterligare uppdrag inom omsorg. Kontakta oss gärna med förslag om ni anser att våra kärnvärden passar in på det ni vill bli förknippade med.